dinsdag 20 mei 2014

DINSDAG  20 mei      Stadsschool - brieven schrijven - IQ-quiz

We werden om 7:15 gewekt door leuke muziek. De hemel zag er stralend blauw uit en de zon was van de partij. Na een lekker ontbijt, wandelden we naar de stadsschool van Biedenkopf. We werden verwelkomd door de directeur Roland Germonpré en heer Volpert.

Daarna hebben we gesport. De jongens mochten het opnemen tegen de Duitse jongens. Het werd een strijd op leven en dood. Wij wonnen glansrijk: 3-0 en 5-1 en 6-0 en tenslotte 6-4. We are from Belgium!!! Ook de meisjes speelden tegen de meisjes: zij verloren helaas maar… deelnemen is belangrijker dan winnen zeker?

Na het middageten, was er wat vrije tijd en daarna schreven we brieven en kaarten naar het thuisfront. Toen we in het postkantoor kwamen, vernamen we dat er onvoldoende zegels op de brieven en kaarten plakten, dus alles weer mee naar huis en nu nog wat extra plakwerk… Daarna konden we pootje baden in de Lahn. Spitter, spetter spater, wat is het leuk in ’t water. Met dit warme weer deed het deugd en amuseerde iedereen zich reuze. Nu hangen onze kleren te drogen.

Als dessert bij het avondeten, bracht de jeugherbergvader Heiko ons een verfrissend sinaasappel-ijsje en het smaakte heerlijk.

Onze groep is voortreffelijk en we krijgen ‘pluimpjes’ voor ons mooi gedrag. Leuk om te horen natuurlijk.

De groetjes van ons allemaal en morgen zijn we er weer met meer nieuws.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten