maandag 26 mei 2014

maandag, 26 mei 2014

MAANDAG 26 MEI                       
Wandeling met Herr Peter Hund en hondje Ida - grillen in het bos
+  een vervangprogramma wegens de regen

Deze ochtend was het bewolkt. We hebben lekker ontbeten. Vandaag zouden we het bos ingaan voor een leuke wandeling met een ervaren gids Herr Peter Hund. Rond 9:00 kwam hij met zijn teckel Ida aan, die onmiddellijk het hart van de kinderen stal. Iedereen wilde wel eens wandelen met de hond aan de leiband.

We vertrokken langs kleine weggetjes. Onderweg vertelde Peter Hund over hoe in 1717 de Altstadt volledig vernield werd door brand. Slechts 1 huis bleef overeind en dat staat er nu nog.

En toen gingen de hemelsluizen open en kletterde de regen over ons heen.
We konden net schuilen onder een afdak. Ondertussen waren juf Katy en Herr Volpert met de auto naar de boshut om alles klaar te maken voor het grillen. Maar toen kwam er een telefoontje dat het te nat was in het bos en we moesten terugkeren naar het jeugdherberg. Jammer, we hadden er zo naar uitgezien, maar niks aan te doen. Het kan niet elke dag 27° zijn.

In de jeugdherberg beloofde de jeugdherbergvader de worsten te grillen als hadden we dat in het bos gedaan. Zo gezegd, zo gedaan. We aten ons worstje en broodje op in de jeugdherberg. Daarna speelden we wat spelletjes: Billy Bob, wasmachine, James Bond, stoelendans, volksdansjes, kruiswoordraadsels
kaarten, gezelschapsspellen, enz.

Vanavond is het Biedenkopfs record. Dan mag iedereen iets voorstellen waarin hij denkt de beste te zijn. Anderen kunnen dan de weddenschap aangaan jouw record te verbeteren. We zijn benieuwd wat we vanavond allemaal zullen zien! Spannend!

Morgen onze voorlaatste dag. Dan beginnen we al de kledij wat te ordenen,
de spullen in de valies netjes te leggen en de kamers wat proper te maken.
                           
De groetjes van ons allemaal en morgen zijn we er weer met meer nieuws.


Verslaggevers: Rune - Viktor

1 opmerking:

  1. Annelies Geldhof26 mei 2014 om 11:21

    Spijtig dat de wandeling in het water is gevallen! Hopelijk komt het zonnetje morgen nog door de wolken piepen. Liefs aan Saar, en een behouden terugreis!

    BeantwoordenVerwijderen